Skip to main content

‘n Man van Rusland se Novosibirsk-streek sê hy is amper dood nadat hy probeer het om ‘n breinoperasie op homself uit te voer met ‘n handboor met die doel om sy drome te beheer.

Soos deur BAZA berig, het die 40-jarige Mikhail Raduga meer as ‘n jaar gelede die idee gekry om ‘n elektrode in sy brein te installeer. Dit blyk dat hy kultusaanhangers op sosiale media gelok het met sy skrywes en navorsing oor slaapverlamming, buiteliggaamstoestande en astrale projeksie.

In Junie het Raduga onthul dat hy homself as proefpersoon vir sy eksperimente gekies het. Hy het gesê hy het dit aanvanklik oorweeg om na professionele neurochirurge te wend, maar weens ‘n aantal faktore, insluitend moontlike strafregtelike aanspreeklikheid vir klinici wat operasies uitgevoer het, het hy uiteindelik gekies om alles self in sy woonstel te doen met ‘n boor wat hy by ‘n hardewarewinkel gekoop het.

Raduga sê hy het die operasie op 17 Mei uitgevoer nadat hy ure se YouTube-video’s oor neurochirurgie bestudeer het en op vyf skape geëksperimenteer het. Weens ‘n totale gebrek aan chirurgiese ervaring het hy genoem dat hy byna ‘n liter bloed tydens die vier uur lange operasie verloor het en byna gesterf het.

“Moenie dit doen nie! Dit is baie moeiliker en gevaarliker as wat jy dalk dink. ’n Vier uur lange video van die operasie demonstreer dit duidelik,” het Raduga aan sy volgelinge gesê.

In die grusame beeldmateriaal van sy operasie kon gesien word hoe Raduga die vel op sy kop met skuifspelde terughou en hy in die agterkant van sy skedel boor. Hy het toe voortgegaan om ‘n platinum- en silikon-inplanting in sy brein te druk, wat hom glo toegelaat het om elektrisiteit te gebruik om sekere aksies in drome te veroorsaak. Vyf weke ná die mislukte operasie is Raduga egter hospitaal toe om die skyfie te laat verwyder.

“Ek is bly ek het oorleef, maar ek was gereed om te sterf,” het hy die naweek aan die Daily Mail gesê, hoewel hy volhou dat sy ‘elektrode’ die potensiaal het om die verloop van helder drome te verander.
Professionele neurochirurge soos Alex Green van die Universiteit van Oxford het egter Raduga se “uiters gevaarlike” optrede gekritiseer en gewaarsku dat sulke operasies slegs deur gekwalifiseerde kundiges uitgevoer moet word.

“Alle soorte komplikasies kon gebeur het,” het Green aan die Daily Mail gesê. “As hy byvoorbeeld bloeding uit ‘n kortikale aar of ‘n intracerebrale vat veroorsaak het, kon hy ‘n beroerte gehad het met permanente skade of dood,” het hy gesê en bygevoeg dat Raduga nou waarskynlik ‘n risiko loop om epilepsie te kry.

Leave a Reply

error: Content is protected !!