Skip to main content

President Cyril Ramaphosa het verklaar dat die arrestasie van Russiese president Vladimir Poetin gesien sal word as ‘n oorlogsverklaring teen Rusland. Dìt volgens ‘n verklaring deur Ramaphosa in reaksie op ‘n hofbevel om sy beëdigde verklaring openbaar te maak. Die verklaring lui dat Suid-Afrika nie die kapasiteit en begeerte het om in ‘n oorlog met Rusland betrokke te raak nie.

“Rusland het dit duidelik gemaak dat die arrestasie van sy sittende president ‘n oorlogsverklaring sou wees,” het Ramaphosa gesê in ‘n verklaring wat gister vrygestel is. “Dit sal teenstrydig wees met ons grondwet om die risiko te loop om in oorlog met Rusland betrokke te raak.” Hy het bygevoeg dat so ‘n stap ook sal veroorsaak dat hy sy plig versuim om Suid-Afrika te beskerm.

As ‘n IKR-lid word van Suid-Afrika verwag om by die hof se bevele te gehoorsaam, insluitend die Maart-beslissing om Poetin in hegtenis te neem vir beweerde oorlogsmisdade in die Oekraïne. Suid-Afrika is egter ook die gasheerlid van vanjaar se BRICS-beraad, en hy het gepoog om goeie betrekkinge met Rusland te handhaaf.

Leave a Reply

error: Content is protected !!