Skip to main content

China Evergrande Group het ‘n gesamentlike verlies van $81 miljard oor twee jaar getoon, onthul sy lank vertraagde resultateverslag wat vandeesweek gepubliseer is.

Die eiendomsontwikkelaar met die meeste skuld in die wêreld het aan die einde van 2021 in gebreke gebly en sukkel om projekte te voltooi en verskaffers en leners terug te betaal. Evergrande het in Maart een van die land se grootste skuldherstruktureringsprogramme aangekondig en kry nou ondersteuning om die proses te voltooi.

Evergrande se netto verliese vir 2021 en 2022 het onderskeidelik 476 miljard yuan ($66.36 miljard) en 105.9 miljard yuan ($14.67 miljard) beloop as gevolg van afskrywings van eiendomme, teruggawe van grond, verliese op finansiële bates en finansieringskoste, het die maatskappy gesê.

Markkenners was nie optimisties oor Evergrande se vooruitsigte nie.

Die resultate beklemtoon die omvang van die probleme wat die land se groot eiendomsontwikkelaar in die gesig gestaar het te midde van ‘n behuisingskrisis wat die Chinese ekonomie die afgelope twee jaar geruk het. Evergrande se skuldkrisis het deur China se eiendomsektor gespoel, wat ‘n reeks wanbetalings veroorsaak het met verlate eiendomsprojekte wat regoor die land gesien is.

Die verdienste was die maatskappy se eerste twee volle jaarverliese sedert Evergrande se notering in 2009. Die ontwikkelaar se aandele wat in Hongkong genoteer is, is sedert verlede Maart tot stilstand gebring, hangende die finansiële resultate van 2021 en 2022, en hul verhandeling sal opgeskort bly, het Evergrande gesê . Die maatskappy loop die risiko om gedenoteer te word as sy aandele vir 18 maande opgeskort bly.

Leave a Reply

error: Content is protected !!