Skip to main content

Threads het 100 miljoen inskrywings bereik binne net vyf dae na bekendstelling, met Mark Zuckerberg wat elke stap van die pad gevier het, maar die werklike gebruik van Meta se Twitter-kloon het van die spreekwoordelike krans afgeval, het data-analise getoon.

Zuckerberg het gekies om Threads as ‘n Instagram-mededinger bekend te stel. Alle gebruikers van die fotoplatform se gebruikersbasis is gevra om vir die tekstoepassing te registreer toe dit op 6 Julie bekendgestel is. Die kruispromosie het gehelp dat die nuwe platform tien miljoen gebruikers binne net sewe uur bereik, met Zuckerberg wat opgewonde lewendig uitgesaai het hoe dit groei.

Binne ‘n week het Threads dit tot by 150 miljoen aflaaie wêreldwyd gemaak, met Indië wat 33% van die nuwe gebruikers en Brasilië nog 22% verteenwoordig het, volgens Data.ai. Amerikaners het net 16% van die aflaaie uitgemaak, met Mexiko (8%) en Japan (5%) wat hul voorbeeld volg.

In dieselfde tydraamwerk het Threads egter gesien dat sy daaglikse aktiewe gebruikers (DAU) met 40% ineengestort het en die gemiddelde daaglikse tyd per gebruiker viervoudig gedaal het, volgens data van SensorTower. Slegs 16% van gebruikers het teruggekeer op die sewende dag nadat hulle dit afgelaai het, en die tyd wat gebruikers oor die naweek aan Threads bestee is, was 60% laer as die hoogtepunt op 6 Julie.

Selfs op sy hoogtepunt, op 6 Julie, het Threads 85% laer gebruikersbetrokkenheid as Instagram gehad, en het Twitter met 60% onderpresteer in dieselfde maatstaf, het SensorTower-ontleders Abraham Yousef en Seema Shah verlede week aan The Atlantic gesê.

“Ek dink daar moet ‘n openbare gesprek-toepassing wees met meer as 1 miljard mense daarop,” het Zuckerberg gespog ná die bekendstelling van Threads. Hy het ook gesê Meta sal “op vriendelikheid fokus en dit ‘n vriendelike plek maak.”

In die praktyk het dit vertaal in die soort sensuur wat reeds op Facebook en Instagram beoefen word, met die bykomende vooruitsig dat mense hul Instagram-rekeninge sal verloor as hulle vir Threads-plasings verban word.

Vlugtige gebruikersbelangstelling is nie die enigste tandekryprobleem wat Threads raak nie. Zuckerberg het reeds ‘n brief van Twitter ontvang wat hom daarvan beskuldig dat hy hul platform plagieër. Maandag het die Huisregtelike Komitee Zuckerberg in kennis gestel dat al sy dagvaardings wat verband hou met Meta se samespanning met die regering om mense te sensor, ook van toepassing op Threads beskou moet word.

Leave a Reply

error: Content is protected !!