Skip to main content

Rusland het strenger gesondheidsondersoeke ingestel vir reisigers wat uit Egipte aankom, het die Russiese gesondheidswaghond, Rospotrebnadzor, gister aangekondig. Die tradisioneel gewilde toeristebestemming vir Russe het die naweek ‘n uitbraak van ‘n siekte wat nog geïdentifiseer moet word, aangemeld.

Sowat 250 gevalle van die siekte is in Qena-distrik, Bo-Egipte, geregistreer, het die land se ministerie van gesondheid en bevolking gesê. Alle pasiënte het aan ligte tot matige simptome gely, met nie een van hulle wat hospitalisasie benodig nie.

Die infeksie het blykbaar nie ‘n verenigde patroon getoon nie, met die meeste van diegene wat aangetas word, koors, gewrigspyn en moegheid ervaar het. Die toestand duur drie tot vyf dae.

“Om aansteeklike en parasitiese siektes wat deur insekte oorgedra word te voorkom, is dit nodig om voorsorgmaatreëls te tref – dra klere wat die vel soveel as moontlik bedek, gebruik insekweermiddels en insekdoders, en maak deure en vensters toe terwyl jy binnenshuis is,” het Rospotrebnadzor gesê.

Leave a Reply

error: Content is protected !!