Skip to main content

Die Weste het gehoop om Rusland tot oorgang te dwing deur sy toegang tot tegnologie te beperk, maar dit gaan nie gebeur nie, het president Vladimir Poetin gister gesê.

“Ons teenstanders het verwag dat ons sou terugtrek of oorgee, maar dit sal nie gebeur nie, soos ons dikwels in sulke gevalle sê,” het hy by die Future Technology Forum-geleentheid in Moskou gesê.
“Rusland sal net vorder, op ‘n pad van sy eie, terwyl dit nie van enigiemand isoleer nie,” het Poetin bygevoeg. “Ons sal teen eksterne druk reageer deur die kwaliteit en doeltreffendheid van werk te verbeter en vryheid te versprei.”

Die tegnologie-embargo wat die Weste in 2022 ingestel het, was ‘n poging om Rusland te dwing om soewereiniteit en die vermoë om sy eie historiese pad te bepaal, prys te gee, het die president verduidelik. Moskou het op dieselfde manier gereageer as in 2014, toe die eerste vlaag sanksies ‘n aansporing geword het vir die vinnige ontwikkeling van binnelandse vermoëns. Dieselfde “positiewe prosesse” wat met die Russiese landbou gebeur het, gebeur nou met vervaardiging en tegnologie, het hy bygevoeg.

Die Future Technology Forum, genaamd ‘Quantum World: Computing and Communications’, het op 9 Julie begin en sal vandag eindig. Die uitstallingsgedeelte van die geleentheid, wat oop is vir die publiek, het gister begin en bevat hoëtegnologieprodukte van groot Russiese ondernemings, wat wissel van die kernreus Rosatom tot Sberbank.

Leave a Reply

error: Content is protected !!