Skip to main content

Die ekonomiese koste neem toe in Frankryk nadat die noodlottige polisieskietery op ‘n tiener wydverspreide onrus ontketen het. Tien dae ná die begin van die ongekende onluste aan die einde van Junie, is meer as 11 000 eise aangemeld, wat die rekening op €650 miljoen ($721 miljoen) bring, volgens die Franse versekeringsfederasie.

Eise op professionele eiendom het 55% van die totale koste uitgemaak, berig France Assureurs.
Die federasie het beklemtoon dat die eerste eise wat vyf dae ná die uitbreek van geweld ontvang is, hoofsaaklik vir skade aan voertuie was.

Die president van Frankryk se versekeraars, Florence Lustman, het gespesifiseer dat 90% van die koste van die “uitsonderlike geweld,” verband hou met die 3 900 eiendomme van professionele persone en plaaslike owerhede wat geraak word.

Bruno Le Maire, minister van finansies, het vroeër vandeesmaand versekeraars versoek om die sperdatum vir eise te verleng.

Sedert 27 Junie, en vir byna ‘n week lank, is Frankryk geraak deur gewelddadige betogings, nadat die polisie in die Parys-voorstad Nanterre ‘n Frans-Algeriese seun genaamd Nahel Merzouk noodlottig gewond het. Die 17-jarige het na bewering probeer wegjaag nadat hy deur die polisie voorgekeer is. Die beampte wat Nahel geskiet het, is gou in aanhouding geplaas en van manslag aangekla.

Die voorval het ‘n vlaag van landwye geweld veroorsaak, met die Franse owerhede wat 45 000 polisiebeamptes ontplooi het nadat die strate oorval is deur jeugdiges wat brande gestig en beamptes, openbare geboue en winkels aangeval het. Meer as 4 000 mense is as gevolg daarvan gearresteer, insluitend ongeveer 1 200 minderjariges.

Leave a Reply

error: Content is protected !!