Skip to main content

In ‘n poging om misdaad in die Vrystaat te bekamp, het die polisie kragte saamgesnoer met verskeie wetstoepassingsagentskappe in die provinsie om 918 mense in die provinsie tydens Operasie Shanela te arresteer.
Die polisie het hand aan hand gewerk met private sekuriteitsmaatskappye, die departement van binnelandse sake, die departement van korrektiewe dienste, die departement van kleinsakeondernemings, die departement van arbeid, die verkeersdepartement en ander wetstoepassingsagentskappe.
Die aksies het ingesluit 255 persele-, 6 083 persone en 2 166 voertuie wat deurgesoek is. Sewe padblokkades is uitgevoer, waarvan een Vrydag in Bethlehem was, waar motoriste verras is deur die hoë sigbaarheid op die pad. Die polisie het ook winkelsentrums in en om Bohlokong en Bethlehem besoek, waar die provinsiale polisiekommissaris in die Vrystaat, luitenant-generaal Motswenyane, in ‘n sagte-benadering-polisiëringstrategie met die gemeenskap omgegaan het.
Die polisie het 241 gelisensieerde drankpersele, 103 tweedehandse handelaars en 40 skrootwerwe/herwinnaars in die provinsie geïnspekteer. Tydens hierdie inspeksies is agt kennisgewings aan tweedehandse handelaars uitgereik. Die polisie en relevante belanghebbendes het 83 informele besighede soos spaza-winkels besoek om nakoming van arbeidswetgewing te verseker. In nog ’n aksie het die polisie, die departement van binnelandse sake en die departement van arbeid 760 plase besoek om nakoming van arbeidswetgewing te verseker, wat ook sigbaarheid in landelike gebiede verhoog het.
Van die sewe mense wat vir moord in hegtenis geneem is, was drie vroue wat in hegtenis geneem is omdat hulle na bewering hul lewensmaats in Tseki, Koffiefontein en Clarens vermoor het. Die polisie het ook 33 gearresteer vir die besit van ‘n gevaarlike wapen, 54 vir dwelmverwante oortredings, 10 vir gewapende roof, twee vir besigheidsroof, drie vir huisroof, nege vir poging tot moord, 93 vir aanranding GBH, 84 vir gewone aanranding, twee vir sake-inbraak, 20 vir huisbraak, 24 vir opsetlike saakbeskadiging en 15 vir bestuur onder die invloed van alkohol of dwelms. Een van hulle is naby Verkeerdevlei op die N1 in hegtenis geneem, waar die vragmotorbestuurder ook Vrydagmiddag ‘n polisiebeampte probeer omkoop het.
Die polisie het ook 381 gesoekte verdagtes in hegtenis geneem in die opsporing van bedrywighede deur die speurdienste. Die polisie het beslag gelê op sowat 1 195 liter alkohol, 31 gevaarlike wapens, dagga, ‘crack-kokaïne’, tik, nyaope en mandrax.

Leave a Reply

error: Content is protected !!