Skip to main content

Direkte vlugte tussen Libië en Italië sal na verwagting binnekort hervat, het Italiaanse diplomate gesê. Rome het die verbod ‘n dekade gelede ingestel te midde van die chaos wat gevolg het op die omverwerping van die leier, Muammar Gaddafi, en NAVO se ingryping.
Italië se ambassade in Tripoli het gister twee boodskappe op Twitter geplaas en gesê dat ‘n afvaardiging van Rome ontvang is deur minister van buitelandse sake Walid Al Lafi van Libië se regering van nasionale eenheid, sowel as president van die Libiese Burgerlugvaartowerheid, Mohamed Shlebik.
Volgens die twiets het die amptenare die “her-instelling van direkte vlugte” bespreek, met die “noue Italiaans-Libiese vennootskap oor burgerlugvaart”, wat bevestig is.
Die Erste Minister, Abdul Hamid al-Dbeibeh, het gesê die Italiaanse regering het “ons ingelig oor sy besluit om sy lugverbod wat op Libiese burgerlugvaart 10 jaar gelede opgelê is, op te hef,” en bygevoeg dat die eerste direkte vlugte in September verwag word.
Die amptenaar het sy Italiaanse eweknie, Giorgia Meloni, bedank en die besluit as ‘n “deurbraak” beskou.

Leave a Reply

error: Content is protected !!