Skip to main content

Die polisie het verlede maand byna 1 000 mense gearresteer en honderde miljoene ponde se dwelms en kontant gekonfiskeer in die Verenigde Koninkryk se grootste poging ooit teen georganiseerde misdaad, het owerhede onthul.
Operasie Mille, wat deur die BBC beskryf is as die “belangrikste” wetstoepassingsinisiatief van sy soort, het 180 000 daggaplante ter waarde van £130 miljoen (R3 148 miljoen) en 20 kg kokaïen ter waarde van sowat £1 miljoen in ‘n maand tydens gekoördineerde ‘strooptogte’ regoor Engeland en Wallis gekonfiskeer. Die polisie het ook beslag gelê op 20 gewere, 40 ander wapens en £636 000 in kontant.
Sowat 11 000 lede van al 43 plaaslike en streekspolisiemagte in die twee lande het met die Nasionale Misdaadagentskap en Immigrasietoepassing saamgewerk aan die klopjagte, en het meer as 1 000 lasbriewe gedien aan vermeende daggaverbouingsbesighede.
967 mense is tydens die klopjagte in hegtenis geneem.
“Die strategie was daarop gemik om georganiseerde misdaadgroepe te ontwrig deur groot inkomstebronne ‘uit te haal’, die sleutelspelers te arresteer en te leer hoe kriminele netwerke funksioneer,” het Steve Jupp, die Nasionale Polisiehoofderaad se hoof vir Ernstige en Georganiseerde Misdaad, gesê.
Terwyl Jupp erken dat handel in die dwelms dikwels as minder ernstig beskou word, het hy aangevoer dat die verbouing daarvan op groot skaal ‘n bewese bron van inkomste vir georganiseerde misdaadnetwerke was, met die misdadigers “medepligtig aan wyer oortredings wat ons gemeenskappe verwoes.”
“Ons weet dat georganiseerde netwerke wat betrokke is by die produksie van dagga ook direk gekoppel is aan ‘n verskeidenheid ander ernstige misdadigheid soos die invoer van Klas A dwelms, moderne slawerny en wyer geweld en uitbuiting,” het Jupp gesê.
Wat veral kommerwekkend is, is die uitbuiting van jong mense, deur kinders so jonk as 12 te gebruik wat uit die skool gelok word met beloftes van vinnige kontant en snuisterye om dwelms aan kliënte in landelike gebiede te lewer. Kinders word gebruik op grond van die oortuiging dat dit onwaarskynlik is dat hulle ernstige straf opgelê sal word, selfs al word hulle met onwettige middels betrap. Daar is glo meer as 2 000 sulke bendes in die Verenigde Koninkryk, wat 27 000 jeugdiges in diens het om dwelms te verkoop en te vervoer.

Leave a Reply

error: Content is protected !!