Skip to main content

Buitelandse maatskappye het verlede jaar teruggehou op beleggings in Duitsland terwyl miljarde uit die land gevloei het, het die Duitse Ekonomiese Instituut (IW) vandeesweek berig.

Volgens IW-berekeninge het ongeveer € 125 miljard meer direkte investering uit die EU se grootste ekonomie in 2022 gevloei as wat in die land belê is vanuit die buiteland, wat “die hoogste netto uitvloei is wat ooit in Duitsland aangeteken is” verteenwoordig.

Byna 70% van die geld van Duitse maatskappye het na ander Europese state gevloei, toon die verslag.

“Die getalle is kommerwekkend: in die ergste geval is dit [moontlik] die begin van de-industrialisering,” het die instituut gewaarsku.

Die IW het gesê die negatiewe tendens het voor die Covid-19-pandemie begin, met die situasie wat vererger het as gevolg van die EU se energiekrisis.

Volgens die verslag het ’n tekort aan geskoolde werkers ’n enorme las op Duitse maatskappye geplaas. Daarbenewens het beleggingsprogramme soos die Inflasieverminderingswet in die Verenigde State “beleggings buite Duitsland meer aantreklik gemaak.”

“Beleggingstoestande in Duitsland het onlangs weer versleg as gevolg van hoë energiepryse en die toenemende tekort aan geskoolde werkers,” het IW-ekonoom Christian Rusche gesê, wat gedui het op hoë korporatiewe belasting, wydlopende burokrasie en swak infrastruktuur. “Vir Duitsland om in die toekoms weer die top-plek vir buitelandse beleggings te word, moet die Duitse regering dringend teenmaatreëls tref.”

Leave a Reply

error: Content is protected !!