Skip to main content

Nigeriese owerhede het ‘n nuwe oliestorting by ‘n Shell-fasiliteit in die Nigerdelta aangemeld, wat volgens hulle landbougrond en ‘n rivier besmet het. Dit het lewensbestaan in vissers- en boerderygemeenskappe ontwrig.

Die storting het gekom van die Trans-Niger Pyplyn wat deur die Britse multinasionale olie- en gasmaatskappy bedryf word. Dit loop deur gemeenskappe in die Eleme-gebied van Ogoni-land in Rivers State, het die National Oil Spill Detection and Response Agency (NOSDRA) aan Associated Press gesê.

Owerhede in die Wes-Afrikaanse land ondersoek die oorsaak van die storting om vas te stel hoeveel olie uitgelek het, wat tans onbekend is.

Shell het dekades lange plaaslike terugslag in die gesig gestaar na sy olie-eksplorasies in die Niger-delta, met talle regsgeskille oor oliestortings.

Vroeër vanjaar het meer as 11 000 mense en 17 instellings in Nigerië se olieproduserende staat se Ogale-gemeenskap die maatskappy gedagvaar omdat hulle na bewering hul lewensbestaan ontwrig het deur besoedeling wat deur stortings veroorsaak is.

Die Londen-gebaseerde energiereus skryf die meerderheid van die stortings toe aan pypleidingsabotasie en onwettige ontginning van ru-olie.

Leave a Reply

error: Content is protected !!