Skip to main content

Egiptiese owerhede is op soek na oorlewendes nadat ‘n 13-verdieping woonstelblok gister in die hawestad Alexandrië ineengestort het, het plaaslike media berig.

Dit is nie bekend hoeveel mense onder die puin vasgekeer is nie, en geen inligting oor moontlike sterftes is bekend gemaak nie. Die nuusnetwerk Al Arabiya het egter die Egiptiese ministerie van gesondheid aangehaal en gesê dat minstens vier mense met geringe beserings gered is.

Die hoë struktuur in Khalil Hamadastraat, wat huureenhede bevat wat deur vakansiegangers gebruik word en ‘n supermark op die grondvloer het, het ineengestort nadat ‘n “vertikale skeuring” verskyn het, volgens die streekgoewerneur, Mohamed al-Sharif.

Volgens die amptenaar is die boonste verdieping vroeër verwyder, nadat inwoners kommer oor die stabiliteit daarvan uitgespreek het. Getuies het berig dat hulle ‘n ontploffing gehoor het voordat die gebou geval het.

Soek-en-reddingspanne is tans op die toneel, en nabygeleë hospitale is op hoë gereedheid geplaas. Die Openbare Vervolgingskantoor het ‘n ondersoek na die oorsaak van die ramp van stapel gestuur.

Die goewerneur het gesê geen omliggende eiendomme word geraak nie, en hul bewoners is nie ontruim nie.

Geboue wat ineenstort is algemeen in Egipte as gevolg van strukturele defekte.

Vroeër vanjaar het ’n vyfverdiepingwoonstelblok in Assiut, in die suide van Egipte, ineengestort en minstens vier mense dood gelaat, een dag nadat die dak van ’n huis in Alexandrië ingeval het, wat twee mense dood gelaat en een beseer het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!