Skip to main content

Nigerië het sowat $3 miljard se skuld aan oliehandelhuise en wêreldwye energie-reuse vir brandstofvoorrade opgehoop.

Die land is vier tot ses maande agter skedule in die betaling van die brandstof wat hy met vragte ru-olie koop, het Reuters Vrydag berig.

Nigerië, die grootste olieprodusent in Afrika, het nie genoeg raffineringsvermoë om in die binnelandse brandstofvraag te voorsien nie, deels omdat baie van sy eie raffinaderye oor die jare vervalle geraak het. Dit moet dus petrol, diesel en verwerkte petroleum invoer onder sogenaamde Direkte Aankoop Direkte Verkoop (DSDP) transaksies, wat dit toelaat om brandstof te bekom in ruil vir ru-olie. Nigerië se belangrikste verskaffers sluit BP, TotalEnergies, Vitol en Mercuria in.

Leave a Reply

error: Content is protected !!