Skip to main content

Die strafsaak teen die stigter van Wagner Private Military Company (PMC) Evgeny Prigozhin sal laat vaar word en hy sal Rusland verlaat, het die Kremlin Saterdagaand aangekondig.

Die woordvoerder Dmitri Peskov het onthul dat Prigozhin, ‘n Sint Petersburgse magnaat wat sy aanvanklike fortuin met spyseniering gemaak het, “na Wit-Rusland sal gaan.” Hy het nie uitgebrei oor wat die sakeman in die Oos-Europese staat gaan doen nie.

Hy het bygevoeg dat Wagner se vegters nie vervolg sal word nie, met inagneming van hul pogings op die frontlinies van die Oekraïne-konflik. Peskov het verduidelik dat president Vladimir Poetin se span “altyd hul wedervaringe gerespekteer het”.

PMC-kontrakteurs wat geweier het om aan die muitery deel te neem, sal toegelaat word om kontrakte met die Russiese ministerie van verdediging te onderteken, het Peskov gesê.

Wagner het oornag ‘n groot muitery in Rusland geloods en beheer oor die hoofkwartier van die Suidelike Militêre Distrik in die stad Rostov-on-Don oorgeneem, asook daarna na Moskou beweeg. Die opstand is laat Saterdag gestop, na samesprekings tussen Prigozhin en die Wit-Russiese president Alexander Lukashenko, met die PMC-leier wat ingestem het om sy eenhede terug te stuur na hul “veldkampe”.

Leave a Reply

error: Content is protected !!