Skip to main content

Hewige gevegte tussen Soedan se twee mededingende militêre faksies duur voort in verskeie dele van Khartoem nadat die jongste 72-uur wapenstilstand wat deur die VSA en Saoedi-Arabië bemiddel is, verstryk het.

Die wapenstilstand het Maandag begin en het saamgeval met ‘n internasionale skenkerskonferensie in Genève. Albei faksies het Dinsdag die ander een daarvan beskuldig dat hy ‘n groot brand by die intelligensie-hoofkwartier in sentraal Khartoem gestig het.

Abdallah Hussain, ‘n plaaslike verslaggewer, het aan RT gesê dat die humanitêre krisis in die oorloggeteisterde land vererger het, met geen teken dat die strydende partye hul wapens neergelê het nie. ’n Inwoner het soldate van die RSF daarvan beskuldig dat hulle geweld op hom en ander met swaarde ontketen het en sy hand afgekap het.

VN se sekretaris-generaal, Antonio Guterres, het gesê die land verval “in dood en vernietiging teen ‘n ongekende” tempo. Data toon dat meer as 2 000 mense dood is sedert die gevegte middel April begin het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!