Skip to main content

Beijing het Suid-Afrika en ander Afrika-staatshoofde geloof vir hul onlangse vredesendings in Rusland en die Oekraïne, met Mao Ning, woordvoerder van die Chinese ministerie van buitelandse sake, wat gesê het dat haar land alle pogings ondersteun wat daarop gemik is om die konflik diplomaties op te los.

Ning het vandeesweek in ‘n verklaring China se bereidwilligheid uitgespreek om met alle partye, insluitend Afrika-lande, saam te werk om die gevegte tussen Rusland en die Oekraïne te beëindig, en gesê onderhandelinge en dialoog is die enigste sigbare uitweg uit die krisis.

Victor Gao, voorsitter van die Soochow-universiteit, het egter aan RT gesê dat solank die VSA betrokke is, die bereiking van vrede in die Oekraïne “baie, baie moeilik” sou wees.

“Washington is steeds baie daarop ingestel om die oorlog te verleng en sy eie geopolitieke winste teen Rusland te behaal deur die oorlog in die Oekraïne ten koste van Oekraïense lewens”, het hy aangevoer.

“Dit is eintlik baie gevaarlik,” het Gao gesê, en Moskou en Kiëf, sowel as lande wat Oekraïne steun, versoek om “aan die oproepe om vrede deur die Afrika-leiers te luister.”

’n Sewe-nasie-afvaardiging van Afrika-leiers en amptenare onder leiding van Suid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa het die naweek in die Oekraïne en Rusland deurgebring as deel van pogings om die konflik tussen die twee lande te beëindig. Die span het ‘n tienpuntplan voorgelê wat die stryd teen de-eskalasie, onbelemmerde graanuitvoer deur die Swart See, die vrylating van krygsgevangenes en die terugkeer van kinders na hul tuislande ingesluit het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!