Skip to main content

Oekraïnse president Vladimir Zelensky het erken dat die lank beloofde teenoffensief teen Russiese magte nie die resultate gelewer het wat sommige Westerse waarnemers verwag het nie. Te midde van toenemende verliese het Zelensky daarop aangedring dat hy nie vrede met Moskou sou bespreek nie.

“Sommige mense glo dit is ‘n Hollywood-fliek en verwag nóú resultate. Dit is nie,” het hy gister aan die BBC gesê en erken dat die opmars deur Oekraïense troepe “stadiger was as wat verlang word”.

“Wat sommige ook al wil hê – insluitend pogings om ons te druk – met alle respek … ons sal op die slagveld vorder soos ons dit die beste ag,” het hy bygevoeg.

Oekraïne se teenoffensief het op 4 Junie begin met ‘n mislukte aanval op Russiese stellings naby Donetsk, volgens die Russiese ministerie van verdediging. Vlaag na vlaag aanvalle het langs die Donetsk- en Zaporozhye-sektore van die frontlinie gevolg, wat almal afgeweer is, en waartydens honderde Westers-voorsiende tenks en pantservoertuie vernietig is. Duisende Oekraïense troepe is ook beseer.

Terwyl Zelensky aan die BBC gesê het dat sy magte daarin geslaag het om agt dorpe in te neem, het Oekraïense troepe nog nie eers die eerste van Rusland se multi-laag verdedigingslinies binnegedring nie.

Met ‘n oorlog van loopgrawe, mynvelde en fortifikasies in hul pad en Russiese artillerie en lugsteun wat vrylik funksioneer, het die Oekraïne ongeveer 7,500-man verloor asook 30% van sy tenks en gepantserde voertuie wat deur die weste voorsien word, het die Kremlin geskat.

Zelensky is glo onder druk om ‘n paar slagveldsuksesse vir sy Westerse beskermhere te behaal, en hy het aan die BBC erken dat “oorwinnings op die slagveld nodig is” om die konflik in Kiëf se guns op te los. Hy het egter bygevoeg dat “maak nie saak hoe ver ons vorder in ons teenoffensief nie, ons sal nie instem tot ‘n ‘bevrore konflik’ nie, want dit is oorlog, dit is ‘n vooruitsiglose ontwikkeling vir Oekraïne.”

“Agter die skerms spreek baie Westerse militêre ontleders ernstige twyfel uit oor die sukses van die Oekraïense ‘avontuur’,” het Sergey Naryshkin, hoof van die Russiese Buitelandse Intelligensiediens (SVR), Maandag gesê. “Sonder om in besonderhede in te gaan, sal ek sê dat die take wat deur die Kiev-regime aangekondig is, deur buitelandse kundiges as onhaalbaar beoordeel word,” het hy bygevoeg.

Leave a Reply

error: Content is protected !!