Skip to main content

‘n Voormalige polisiebeampte, Fulgence Kayishema, wat tereg staan vir sy beweerde rol in die Rwandese volksmoord in 1994, het aansoek gedoen om asiel in Suid-Afrika nadat hy ‘n borgtogaansoek laat vaar het, het aanklaers gister gesê.

Kayishema is verlede maand by ‘n druiweplaas in die Paarl in ‘n gesamentlike operasie deur VN-ondersoekers en Suid-Afrikaanse owerhede in hegtenis geneem nadat hy vir byna drie dekades die gereg ontduik het.

Hy is deur die Internasionale Kriminele Tribunaal vir Rwanda (ICTR) aangekla vir die pleeg van volksmoord en misdade teen die mensdom, en word daarvan beskuldig dat hy die moorde op meer as 2 000 mense beveel het wat in ‘n kerk in Rwanda skuiling soek.

Toe hy die eerste keer in Mei in die hof verskyn het, het Kayishema enige betrokkenheid by geweld ontken, maar gesê hy is “jammer” oor die voorval.

Die 62-jarige verdagte, wat gister vlugtig in die Kaapstad-landdroshof verskyn het, staan tereg op 54 aanklagte, insluitend bedrog, vir die vervalsing van dokumente om Suid-Afrika binne te kom en die oortreding van immigrasie- en vlugtelingwetgewing, het plaaslike media berig met verwysing na die Nasionale Vervolgingsgesag. (NVG).

Die saak is uitgestel tot 18 Augustus vir verdere ondersoek, en Kayishema bly in aanhouding.

Leave a Reply

error: Content is protected !!