Skip to main content

Die Amerikaanse president Joe Biden se seun, Hunter Biden, sal skuldig pleit op twee federale belastingoortredings, volgens ‘n hofsaak van die departement van justisie in Delaware gister. Biden sal ook ‘n ooreenkoms aangaan wat verband hou met die aankoop van ‘n vuurwapen terwyl hy ‘n dwelmgebruiker was. Hy sal na verwagting op ‘n toekomstige datum persoonlik in die hof verskyn vir ‘n hofsaak.

Die ooreenkoms, wat volg op maande se samesprekings tussen federale aanklaers en Hunter Biden se regspan, gaan oor aanklagte van wangedrag van versuim om sy 2017 en 2018 belasting betyds te betaal. Die departement van justisie sal Biden ook aankla in verband met sy aankoop van ‘n handwapen op ‘n tyd terwyl hy dwelms gebruik het, hoewel daar ingestem is om hom nie oor die aangeleentheid te vervolg nie.

Die ooreenkoms, wat onderhewig is aan goedkeuring van ‘n federale regter, sal waarskynlik ‘n sleutelonderwerp wees tydens die 2024 Amerikaanse presidentsverkiesing. Dit is ook ingestel om ‘n deurlopende ondersoek na beweerde oortreding deur Hunter Biden op te los sonder dat hy die risiko van ‘n federale tronkstraf in die gesig staar.

Biden se prokureur, Christopher Clark, het bygevoeg dat “Hunter glo dit is belangrik om verantwoordelikheid te neem vir hierdie foute wat hy gemaak het tydens ‘n tydperk van onstuimigheid en verslawing in sy lewe.”

Hunter Biden se lidmaatskap op die direksie van die Oekraïense energiemaatskappy Burisma, sowel as sy strewe na transaksies in China, het gelei tot beskuldigings dat hy sy pa se politieke posisies vir persoonlike gewin aangewend het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!