Skip to main content

Die meeste Afrikaanse mans sal nie saamstem nie, maar jy kan die wêreld skud met ‘n kortetjie.

Die opkoms van sosiale media het die manier waarop mense nuus en inligting verbruik heeltemal verander en een van die waardevolste platforms geskep om belangrike boodskappe wêreldwyd te deel.

Maar in plaas van die langer formaat video’s van YouTube, het TikTok die klem heeltemal verskuif met kortformaatvideo’s wat nou die toon aangee. Vir bewaringsbaanbrekers soos Suid-Afrika se Dingo Dinkelman is hierdie ‘n uitstekende geleentheid om jonger geslagte te bereik met lewensbelangrike wildbewaringsboodskappe.

Dingo, bekend as Suid-Afrika se Steve Irwin, het ‘n wêreldwye gehoor bereik nadat hy die Cell C en Blink Pictures #BreakTheNet (#BTN)-kompetisie gewen het met sy reeks van sewe YouTube-video’s wat ‘n indrukwekkende 65 000 kyke opgelewer het.

Hy het voortgegaan om hierdie golf te ry met ‘n reeks doodsveragtende manewales wat die gehoor se aandag vasvang terwyl hy die belangrike boodskap van bewaring deur YouTube deel. Hy hanteer giftige slange en massiewe krokodille vir opvoedkundige praatjies; onthoring renosters om hulle teen stropers te beskerm; hy herinvoer ietermago’s, hervestig die bedreigde bruin hiëna en skep genetiese diversiteit vir leeus.

Nadat hy die aanslag met YouTube gelei het, het Dingo na kortformaatvideo’s oorgeskakel en reeds miljoene kyke op Facebook opgetel.

Dit stel hom in staat om sy doelwit te bereik deur met ‘n wêreldwye gehoor te praat, van wie baie nog nooit ‘n eerstehandse ervaring met natuurlewe gehad het nie: “My passie, my roeping, die rede waarom ek op die aangesig van hierdie aarde geplaas is, is om diere in mense se lewens te kry. Soos dinge verander, moet jy saam met hulle verander om te verseker dat jou boodskap relevant bly. Waar YouTube drie of vier jaar gelede die grootste videoplatform ter wêreld was wat miljarde mense bereik het, het korter formaat video’s nou oorgeneem met die opkoms van TikTok, Facebook-rolle en natuurlik Instagram.”

Hy het verduidelik dat hierdie verskuiwing in aandagspan beteken dat verbruikers veel eerder ‘n 30-sekonde flits of drie minute video sal kyk.

“Ons ding nou mee in ‘n baie vinniger ruimte, maar dit is ‘n opwindende verandering. Met ons YouTube-video’s het ons 75 miljoen kyke in drie jaar ontvang, terwyl ons met Instagram en Facebook meer as 360 miljoen rekeninge per jaar bereik. Met korter inhoud op Instagram, Facebook en uiteindelik TikTok kan ons meer mense eksponensieel bereik.”

Dingo het gesê dat sosiale media, wanneer dit goed gebruik word, ‘n ongelooflike manier is om die boodskap van bewaring by die regte mense te kry: “Ek het nog altyd geglo dat ons die onbekeerdes moet bekeer – om mense te bereik wat absoluut geen ervaring van die natuur gehad het nie. Ons kan hierdie doel bereik deur die regte inhoud op hierdie sosiale media-platforms te deel.”

Moenie enige van Dingo se avonture en opkomende aktiwiteite misloop nie deur www.dingowild.com te besoek.

Kyk na sy wildlewe-manewales deur ‘Dingo Dinkelman’ op Facebook, Instagram, Rumble, Patreon en ‘Dingo Dinkelman Reloaded’ op YouTube te volg.

Leave a Reply

error: Content is protected !!