Skip to main content

Wit-Rusland beplan om chemiese kastrasie in die program vir die behandeling van pedofiele in te sluit as deel van ‘n aksieplan om kinders teen seksuele misbruik en uitbuiting te beskerm, het die algemene aanklaer se kantoor gesê. Die agentskap het gister die stappe op Telegram aangekondig ná goedkeuring van die Wit-Russiese regering.

Wysigings aan die land se kriminele kode is voorberei deur die ministerie van binnelandse sake wat ‘verpligte behandeling van persone wat aan pedofilie ly’ in die vooruitsig stel, benewens hul hofvonnis, lui die verklaring.

Chemiese kastrasie word uitgevoer deur die toediening van middels wat ‘n pasiënt se seksuele begeerte vir ‘n lang tydperk of op ‘n permanente basis verminder. Wette wat chemiese kastrasie toelaat, bestaan in sommige Amerikaanse state, Kanada, Denemarke, Duitsland, Noorweë, Swede en ander lande.

In Rusland is chemiese kastrasie in 2012 ingestel as ‘n vrywillige prosedure, wat toestemming vereis van die persoon wat gevonnis is vir seksuele misbruik van minderjariges.

Leave a Reply

error: Content is protected !!