Skip to main content

Die Ugandese polisie het drie verdagtes in hegtenis geneem ná ‘n terreuraanval op ‘n skool in die land se westelike grensstreek, wat volgens die owerhede meer as 40 mense dood gelaat het.

Die polisie het Vrydag se bloedbad die skuld gegee op die Geallieerde Demokratiese Magte, ‘n ekstremistiese groep wat met die Islamitiese Staat terreurgroep verbind word. Die meeste van die slagoffers was studente aan die Mpondwe-Lhubiriha Sekondêre Skool in die Kasese-distrik, waar die mesaanvalle, skietery en brandstigting plaasgevind het.

Die verdagtes is aangekeer ná wenke van plaaslike inwoners, volgens die Kasese-distrikspolisiehoof, Joe Walusimbi.

Uit die 42 bevestigde sterftes is 37 as studente geïdentifiseer, het die polisiehoof gesê. Onder die leerlinge wat vermoor is, is die liggame van 17 onherkenbaar verbrand en is na ‘n DNS-toetsfasiliteit oorgeplaas.

Minstens 16 vermiste studente is glo ontvoer en oor die DR Kongo-grens geneem, wat net twee kilometer van die skool af is.

Leave a Reply

error: Content is protected !!