Skip to main content

Twaalf onwettige mynwerkers is by Modikwa-berg onder Driekop-polisiëringsgebied gearresteer.

Die lede van die Provinsiale Onwettige Mynbou-taakspan is ingelig oor onwettige aktiwiteite by die perseel en het saam met die Openbare Orde Polisiëring (POPS), Bodikwa Beskermingsdiens, Phothoma Sekuriteitsmaatskappy en SSG Security Airwing op die inligting gereageer.

Die verdagtes kon na bewering ‘n konvooi motorvoertuie van ‘n afstand sien nader kom, en het in verskillende rigtings begin weghardloop terwyl ander die onveilige tonnels binnegegaan het. Wetstoepassingsagentskappe het vyf ongedokumenteerde buitelandse burgers en sewe (07) Suid-Afrikaanse verdagtes op die misdaadtoneel gearresteer. Twee van die verdagtes is vroue.

Tydens die arrestasie is beslag gelê op meer as vierhonderdduisend rand (R400 000-00) se onwettige myntoerusting wat 27 kragopwekkers, 24 domkrag-hamers, 14 grawe, drie kruiwaens en nege elektriese verlengkoorde insluit.

Die verdagtes tussen die ouderdomme van 18 en 48 sal binnekort voor die Sekhukhune-landdroshof verskyn op aanklagte van onwettige mynbou en die wet op die oortreding van Immigrasie.

Leave a Reply

error: Content is protected !!