Skip to main content

Ghana het sy posisie as Afrika se voorste goudprodusent herwin nadat hy dit in 2021 aan Suid-Afrika afgestaan het. Die Wes-Afrikaanse land het binnelandse goudproduksie met 32% verhoog, van 2,8 miljoen onse in 2021 tot 3,7 miljoen onse in 2022, wat dit tot die boaan die vasteland se goudproduksieranglys gebring het.

Die toename is te danke aan ‘n kombinasie van nuwe uitset en uitbreiding van produksie by bestaande grootskaalse myne, het die Ghana Chamber of Mines (GCM) gesê.

Joshua Mortoti, GCM se president, het Vrydag by die kamer se algemene jaarvergadering in Accra gesê “die grootskaalse goudsubsektor het sy hoogste produksie in die land se geskiedenis in 2022 aangeteken.”

Volgens Mortoti het maatskappye wat by die mynkamer geaffilieer is, meer as 77 620 onse goud verkoop deur die Domestic Gold Purchase Program, ‘n skema wat deur die Bank van Ghana ingestel is met die doel om reserwes te verbeter.

Die GCM verwag dat sy produserende lede se goudproduksie teen die einde van die jaar 3,2 miljoen onse sal bereik. “Hierdie geprojekteerde groei in produksie sal gedryf word deur ‘n breë-gebaseerde toename in uitset. Die land se goudproduksie sal in 2023 tussen 3,3 en 3,5 miljoen onse wissel,” het die GCM-president gesê.

Die kamer het egter kommer uitgespreek oor toenemende aanvalle op mynbou-installasies regoor die land, en het wetstoepassing aangemoedig om sulke veiligheidskwessies te pak aangesien die land daarna streef om Afrika se mynboumiddelpunt te word.

Leave a Reply

error: Content is protected !!