Skip to main content

Lede van die African Peace Initiative-sending sal volgende week na die Oekraïne en Rusland reis om hul “pad na vrede”-plan aan die leiers van die twee lande voor te lê, het die Brazzaville-stigting, ‘n NRO wat die reis fasiliteer, vandeesweek aangekondig.

Die sewe-lid afvaardiging is geskeduleer om op 16 Junie in Kiëf te wees waar hulle president Vladimir Zelensky sal ontmoet. Die groep sal dan op 17 Junie deur die Russiese president Vladimir Poetin in Sint Petersburg ontvang word, het dit gesê.

Staatshoofde van Suid-Afrika, Comore, die Republiek van die Kongo, Uganda, Senegal, Zambië en Egipte lei die vredespoging.

Die Afrika-leiers het vroeër vandeesweek samesprekings gevoer om maniere te ondersoek om ‘n einde aan die konflik in die Oekraïne te bring en het ingestem om beide Moskou en Kiëf in die middel van Junie te besoek. Hulle het ook hul onderskeie ministers van buitelandse sake in beheer geplaas om die elemente van ‘n potensiële padkaart na vrede te finaliseer.

Die Kremlin het gesê dat president Poetin ingestem het om die groep te huisves tydens ‘n telefoongesprek met sy Suid-Afrikaanse eweknie.

Suid-Afrika se presidensie het gister in ‘n verklaring bevestig dat die Russiese leier “die inisiatief deur Afrika-staatshoofde verwelkom het en sy begeerte uitgespreek het om die vredesending te ontvang.”

Die Suid-Afrikaanse regering het ook verlede maand verklaar dat Zelensky die inisiatief goedgekeur het en ingestem het om die leiers te huisves.

Leave a Reply

error: Content is protected !!