Skip to main content

Handelsomset tussen Rusland en Kuba het in die eerste vier maande van die jaar negevoudig gestyg, vergeleke met 2022, het die Russiese premier Mikhail Mishustin gister gesê.

Mishustin se verklaring het gekom tydens ‘n ontmoeting met sy Kubaanse eweknie Manuel Marrero Cruz in Sochi. Die twee amptenare beplan om na Moskou te reis voordat hulle volgende week die St. Petersburg Internasionale Ekonomiese Forum bywoon.

“Kuba is ons sleutelvennoot in Latyns-Amerika. Ons samewerking is gebaseer op sterk tradisies van vriendskap, solidariteit, wedersydse respek en vertroue,” het Mishustin op die vergadering verklaar. Hy het bygevoeg dat die twee lande saam “die ongekende sanksiedruk van onvriendelike state weerstaan.”

Kuba ly al meer as ses dekades onder ‘n handelsverbod wat deur die VSA opgelê is, terwyl Rusland sedert 2014 deur Westerse sanksies geteiken word.

Moskou en Havana was noue ekonomiese vennote sedert die dae van die Sowjetunie, en bilaterale handel het verlede jaar verdriedubbel. Mishustin het tydens sy toespraak vertroue uitgespreek dat ekonomiese samewerking tussen die nasies sal aanhou groei.

Leave a Reply

error: Content is protected !!