Skip to main content

Die Kakhovskaya hidroëlektriese dam in Rusland se Cherson-streek, geleë aan die Dnepr-rivier stroomop van die stad Cherson, het vanoggend aansienlike skade gely na ‘n aanval deur Oekraïene.

Die boonste deel van die sleutelinfrastruktuur is “vernietig as gevolg van ‘n aanval,” het die burgemeester van Novaya Kakhovka, Vladimir Leontyev, aan RIA Novosti bevestig. Terwyl verskeie van die dam se sluise beskadig is en ‘n onbeheerde stroom water ontketen het, het die onderwaterstruktuur self die aanval weerstaan, het die amptenaar beweer.

Leontyev het die voorval as ‘n groot “terreurdaad” beskryf en gesê die watervlak stroomaf het met tot 2,5-meter gestyg, maar het bygevoeg daar was tot dusver geen behoefte aan ontruimings nie. Hy het beklemtoon dat plaaslike amptenare daarop gefokus is om burgers te help terwyl hulle voorberei vir ‘n ergste scenario.

“Alle dienste werk in die stad, alle administrasie-werknemers is in plek. Elektrisiteit, gas, internet, kommunikasie is beskikbaar,” het die burgemeester voortgegaan.

Die dam is glo omstreeks 02:00 plaaslike tyd deur ‘n gewapende hommeltuig getref.

Leave a Reply

error: Content is protected !!