Skip to main content

Russiese polisie het Maandag die vervaardiger van ‘Mister Cider’ in hegtenis geneem nadat 18 mense in drie jurisdiksies dood is weens die drink van die handelsmerk se produkte. Nog 17 mense is in ‘n ernstige toestand in die hospitaal opgeneem, en die owerhede vrees dat die dodetal nog kan styg.

Russkikh het sedertdien “voorkomende klopjagte op alle verkoopspunte van alkohol” in die streek beveel, terwyl Rospotrebnadzor die verkope van alle ‘Mister Cider’-produkte in Rusland verbied het. Besoedelde alkohol is gevind so ver wes as Nizhny Novgorod en so ver oos as Izhevsk.

Dit is die ergste massavergiftiging sedert Julie 2019, toe drie mense gesterf het en 60 ander, hoofsaaklik migrante uit Oesbekistan, in die hospitaal beland het. Die skuldige het geblyk saadolie te wees wat in Ulyanovsk vervaardig is uit besmette grondstowwe wat van ‘n plaas in Samara af gelewer is.

Leave a Reply

error: Content is protected !!