Skip to main content

Die munisipale raad van die Switserse hoofstad Bern het Donderdag gestem om die proefverkoop van dagga na kokaïen uit te brei. Die dwelm sal egter nie onmiddellik gewettig word sonder die federale regering se toestemming nie.

Die mosie, wat deur die Alternatiewe Linkse party ingedien is, het met 43 stemme teen 18 geslaag, het die Switserse nuusblad SRF Vrydag berig. Die mosie is teengestaan deur middel-regse en godsdienstige raadslede, maar ondersteun deur linkses en sommige lede van die sentrum-linkse Sosiaal-Demokratiese Party.

Bern het verlede jaar gestem om die beheerde verkoop van dagga te toets, en het verlede maand toestemming gekry vanaf die federale regering. Cannabisverkope sal na verwagting hierdie herfs in Bern begin en het reeds in Basel, Zürich en Lausanne begin.

Met die feit dat die federale regering slegs ingestem het om cannabisverkope toe te laat ná aansienlike druk van verskeie stede, het Bern se sosiale direkteur Franziska Teuscher gesê haar stad sal nie die regering druk om op te tree teen kokaïen nie, en dat Donderdag se stemming eerder ‘n sein gestuur het dat die stad oop sou wees aan die idee in die toekoms.

‘n Soortgelyke mosie is in 2019 deur die raad verwerp, met die Sosiaal-Demokratiese meerderheid wat aangevoer het dat hulle ondervinding wil opdoen met wettige daggaverkope voordat hulle na harder dwelms oorgaan.

Switserland is ‘n kokaïen-brandpunt. Verslawing Switserland beraam dat nagenoeg vyf ton van die dwelm die land elke jaar binnekom. Volgens EU-data is drie Switserse stede – Zürich, Basel, Genève – in die top tien in Europa vir kokaïenverbruik. Verbruik regoor Europa het die afgelope dekade gestyg, met inwoners van Bern wat verlede jaar meer as twee keer soveel van die dwelm verbruik het as wat hulle in 2012 gedoen het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!