Skip to main content

Die Gautengse polisie het die naweek meer as eenduisend negehonderd verdagtes in hegtenis geneem en vier-en-twintig ongelisensieerde vuurwapens teruggekry.

Verdagtes is gearresteer tydens Operasie O Kae Molao, wat gemik is op die opsporing van gesoekte verdagtes en roetine padblokkades in verskeie dele van die provinsie. Die gearresteerders word verbind met ernstige en gewelddadige misdade soos moord, poging tot moord, roof, motorkaping, aanranding met die doel om ernstig te beseer, verkragting, bedrog en diefstal.

Roetinepatrollies het gelei tot die ontdekking van die meeste vuurwapens.

Gauteng se provinsiale kommissaris, luitenant-generaal Elias Mawela, het Operasie O Kae Molao in Rietgat, Tshwane gelei waar meer as 25 verdagtes in hegtenis geneem is vir drink en bestuur by ‘n padblokkade en twee aangemelde gesteelde motors teruggevind is. Die polisie in Tshwane het drie verdagtes in hegtenis geneem vir die onwettige besit van diamante en smaragde ter waarde van R3,6 miljoen in Wonderboompoort. Altesame 623 verdagtes is in die Tshwane-distrik gearresteer.

In die Johannesburg-distrik het die polisie meer as 490 verdagtes gearresteer vir misdade wat wissel van moord, poging tot moord, besit van die gesteelde voertuig, besigheidsroof en besit van ‘n ongelisensieerde vuurwapen.

Meer as 540 verdagtes is in die Ekurhuleni-distrik in hegtenis geneem.

Gesamentlike intelligensie-gedrewe operasies was effektief en het positiewe resultate opgelewer in die Wes-Rand Distrik waar meer as 240 verdagtes gearresteer is vir misdade wat wissel van die besit van ‘n ongelisensieerde vuurwapen, aanranding met die doel om ernstig te beseer, bestuur terwyl hy die invloed van drank, motorkaping, verkragting en poging tot moord.

Sewentig verdagtes is in die Sedibeng-distrik gearresteer vir misdade wat die besit van ongelisensieerde vuurwapens, bestuur onder die invloed van alkohol, die besit van dwelms en ongedokumenteerde buitelandse burgers insluit.

Die gearresteerde verdagtes sal mettertyd in verskeie landdroshowe in die provinsie verskyn.

Leave a Reply

error: Content is protected !!