Skip to main content

Elon Musk het sy posisie as die wêreld se rykste persoon herwin, toon die jongste data van die Bloomberg Billionaire Index.

Volgens die ranglys het die Tesla-, SpaceX- en Twitter-eienaar se rykdom tot $192 miljard gestyg, teenoor $187 miljard wat deur die Franse luukse goedere magnaat Bernard Arnault ge-in is. Die twee sakemanne is nou al maande lank kop-aan-kop vir die topposisie.

Musk het vanjaar gesien hoe sy welvaart met $55,3 miljard gestyg het, hoofsaaklik as gevolg van die Tesla-aandeelprys, wat in Mei alleen met sowat 24% gestyg het en die afgelope 12 maande met 65,6%.

In Desember 2022 het Musk die topposisie verloor aan Arnault, wie se LVMH-konglomeraat luukse handelsmerke insluitend Louis Vuitton en Dior besit. Destyds het die Franse miljardêr se rykdom toegeneem weens ‘n toename in verkope van luukse goedere, wat die maatskappy se aandeelprys aangedryf het.

Verlede maand het LVMH se aandeelprys egter gedaal te midde van groeiende kommer oor die vraag na luukse goedere weens tekens van verlangsamende ekonomiese groei. Aandele in die Franse maatskappy het sedert April sowat 10% van hul waarde verloor.

Leave a Reply

error: Content is protected !!