Skip to main content

Twee beskuldigdes, Sibusiso Simon Mlambo (39) wat ‘n direkteur by “Sbu Mlambo (Pty) Ltd” is, en David Sizanempi Palmer (43) van “Tshangakuye Trading cc”, is gister in die Nelspruit Gespesialiseerde Handelsmisdaadhof skuldig bevind en gevonnis vir aanklagte van bedrog en geldwassery wat voortspruit uit hul kriminele aktiwiteite teen die Suid-Afrikaanse Inkomstediens.

Mlambo het na bewering bedrieglike buitelandse belastingkrediete vir inkomstebelasting namens sy fiktiewe maatskappy, “S’bu Mlambo (Edms) Bpk, by die Suid-Afrikaanse Inkomstediens ingedien en die Inkomstediens is daardeur benadeel ten bedrae van R 222 989.60.

Mlambo het ses (6) jaar gevangenisstraf gekry, wat geheel en al vir vyf (5) jaar opgeskort word op voorwaarde dat hy nie skuldig bevind word aan bedrog wat gedurende die tydperk van skorsing gepleeg is nie. Hy is ook beveel om ‘n bedrag van R 222 986,60 aan die Suid-Afrikaanse Inkomstediens terug te betaal.

Mlambo het dieselfde vonnis en voorwaardes gekry vir geldwassery. Die saak is ook verwys na Priority Crime Specialized Investigation (PCSI) en die Batebeslagleggingseenheid (AFU). Die AFU het ‘n aansoek om ‘n konfiskasiebevel ingedien ingevolge Artikel 18 van die Wet op die Voorkoming van Georganiseerde Misdaad, Wet 121 van 1998 (POCA). Die ondersoek is tot 10 Junie 2023 uitgestel.

Palmer het ook bedrieglike buitelandse belastingkrediete vir inkomstebelasting namens ‘n fiktiewe maatskappy “Tshangakuye Trading cc” by die Suid-Afrikaanse Inkomstediens ingedien, wat die inkomstediens benadeel het ten bedrae van R 203 681.49.

Hy het dieselfde vonnisse as Mlambo ontvang.

Leave a Reply

error: Content is protected !!