Skip to main content

Die Amerikaanse aandelemarkte was gister onder druk weens gemengde korporatiewe verslae en vars kommer oor die bankbedryf ná First Republic Bank se bekendmaking van ‘n aansienlike afname in deposito’s in die eerste kwartaal.

Hoewel die bank sedert die begin van die krisis ’n depositoverlies van $100 miljard aangemeld het, was hierdie syfer aansienlik hoër as wat die mark verwag het en was dit nie in ooreenstemming met verwagtinge nie.

Daar word gedink dat die bedrag van die deposito’s wat die groot Noord-Amerikaanse banke as ‘n ondersteuningsmaatreël in hierdie maatskappy gemaak het, dinge kon balanseer.

As gevolg van die ineenstortings van Silicon Valley Bank en Signature Bank, het First Republic Bank-aandele met byna 30% gedaal en nuwe laagtepunte bereik. Dit is ook gister bekend gemaak dat ‘n aantal First Republic Bank-aandeelhouers ‘n regsgeding teen die instelling en die konsultasiefirma KPMG aanhangig gemaak het vir die verskaffing van vals inligting oor die bank se finansiële situasie.

Gister het die eerste kwartaal se verdienste vir ‘n aantal groot korporasies, insluitend McDonald’s Corporation, gepubliseer, wat plat was ondanks die oorskryding van ramings vir verkope en wins as gevolg van hoër verkooppryse.

As gevolg van PepsiCo wat sy inkomsteprojeksie vir vanjaar verhoog het, het die aandeel met 1,7% gestyg.

Aan die ander kant het UPS, ‘n multinasionale pakkieafleweringsmaatskappy, die mark in die steek gelaat deur aansienlik laer as verwagte afnames in inkomste en verdienste per aandeel te rapporteer tesame met ‘n skerp afname in besigheidsaktiwiteit.

Byna 10% is deur UPS-aandele verloor.

Hierdie besigheid word gesien as ‘n maatstaf van ekonomiese aktiwiteit, en die inligting wat dit gister verskaf het, stem ooreen met die verwagte verlangsaming in die globale ekonomie wat veroorsaak word deur die ernstige verstramming van monetêre beleid oor die hele linie, nie net in die Verenigde State nie, maar ook in ander Westerse nasies.

Leave a Reply

error: Content is protected !!