Skip to main content

Terwyl ons ‘n splinternuwe seisoen tegemoet gaan, is dit die ideale tyd vir ‘n paar huisopgraderings om jou binneruimte ‘n broodnodige opknapping te gee. Kim Williams, ‘n top Kaapstadse interieurontwerper, gedragspesialis en eienaar van die Kim Williams Design-ateljee, onthul die topneigings wat elke huiseienaar in 2023 behoort te ken.

Kleur is terug met ‘n knal

Suid-Afrikaners gaan die winter in in die nadraai van ‘n helder en warm somer. Die gedempte kleure wat tydens die pandemie ‘n kalmerende en genesende uitwerking op ons gehad het, word vervang met helderder kleure en dapper ontwerpe. Ons sal waarskynlik ‘n groot oplewing sien in kamers gevul met kleure wat stemming bevorder wat persoonlike styl en smaak weerspieël.

Geel skakerings word veral geassosieer met gevoelens van geluk en optimisme, en Plascon se kleurkombinasie vir 2023 vang werklik die verskillende stadiums van lig en vrolikheid van hierdie tyd van die jaar vas.

Skep ‘n ervaring

Danksy sosiale media is ons nou almal mini-sterre, met ons eie individuele handelsmerk en estetika, en die beste manier om dit te verwoord is in ons binneversiering. Dit is ‘n neiging wat hoofsaaklik aangedryf word deur ‘n veel jonger generasie wat hulself wil uitdruk, maar kom ook op die rugkant van isolasie en inperkings wat vermenging en herinneringe tot stilstand gebring het.

Verwag om gewaagde kunsstukke en ekspressiewe aksentkleure op materiaal en muurbedekking te sien. Hulle pas dalk nie by tipiese ontwerp- en binneversieringskonvensies nie, maar hulle is effektief om kleure by te voeg, ‘n element van intrige en belangstelling, en vier die verskillende stemme, kulture en individuele persoonlikhede waaruit die lewe bestaan.

Herstel, Herwin en Hergebruik

Verdiepte genesing is ‘n groot gedragstendens. Hierdie inklusiewe ontwerp kyk in wese na die begeerte vir mense om altyd aan die natuur verbind te wil wees en dit bly voortdurend aangrypend.

Een rede hiervoor is die sterk strewe om items te herstel en te hergebruik en afval te verminder, veral gegewe die onlangse vraag- en aanbodbeperkings wat deur die oorlog in die Oekraïne veroorsaak is.

Ek het ook ‘n fantastiese opkomende tendens gesien waar ou, gekoesterde herinneringe van vorige generasies lewendig gemaak word in pragtige kwilts en muurbehangsels, wat dan as pasgemaakte dekorstukke in die huis dien. Dit is so ‘n unieke manier om ‘n storie te vertel en belangstelling te wek.

Omhels buitelewe

Soos temperature styg, neem ons begeerte ook toe om buite, kaalvoet en sorgeloos te wees, drankies te drink en tuinspeletjies saam met geliefdes te geniet. Die samesmelting van ons buite- en binne-leefruimte gaan hierdie jaar groot wees, want dit bring lig in, verbeter vloei en balans en laat ons leefarea helder en ruim voel.

Onthou, ‘n buitelugruimte werk net as dit ‘n helder en winderige gevoel uitstraal, so moenie te veel byvoeg nie. Deursigtige spookstoele is ‘n wonderlike praktiese buitelug-oplossing, en jy kan maklik die kussings en tafelbekleding van seisoen tot seisoen uitruil.

Vanuit ‘n dekorperspektief is dit waar jy elemente van verdiepende genesing behoorlik kan uitdruk. Oorweeg dit om hergebruikte of herstelde meubelstukke by te voeg, voorheen geliefde ontwerpstukke in sagte rondings en vorms, en aantreklike kunswerke.

Wees waterwys

Volgende jaar gaan alles daaroor om weer met alle aspekte van planeet aarde te koppel en ons bedoel nie net om ‘n paar plantpotte rond te stippel nie. Ons verbintenis met water is steeds ‘n stygende verskynsel oor die hele wêreld en veral in plekke soos Kaapstad waar kouewater swem en algemene seebewustheid in gewildheid toeneem.

Verwag om volgende jaar baie waterkenmerke te sien, beide in die huis en die tuin, wat gevoelens van kalmte, rustigheid en balans bevorder.

Bewuste materiale

Ons sal waarskynlik meer gebruik van plaaslik verkrygde materiale sien, soos rottang, hout, klip en weefsels wat afgewissel word met sagte meubels en dekorstukke wat deur plaaslike vakmanne gemaak is.

Daar gaan ook ‘n sterker poging wees om doelbewus met dekor te wees, met elke item wat sorgvuldig oorweeg word vir die waarde wat dit sal toevoeg tot die algehele doelwit, gevoel of ervaring voordat dit by ‘n kamer gevoeg word.

Ons sal waarskynlik sien dat mense nie net dekor vir sy estetiese aantrekkingskrag gebruik nie, maar om te help skep of by te dra tot die hele energie en ervaring van die ruimte.

Leave a Reply

error: Content is protected !!