Skip to main content

Die New Yorkse lugvaartprokureur Steven Schwartz kan professionele sanksies in die gesig staar nadat ontdek is dat ‘n regsopdrag wat hy ingedien het vol “valse geregtelike beslissings” en vals aanhalings is. Die dokument is deur die KI-taalmodel ChatGPT geskryf.

Schwartz het Donderdag in ‘n beëdigde verklaring aan die hof gesê dat hy ChatGPT vir die eerste keer vir regsnavorsing gebruik het toe hy dit gebruik het met die opstel van die tien bladsy-opdrag wat hy gehoop het vir federale regter P. Kevin Castel van Manhattan sou oortuig om nie ‘n saak af te wys wat hy bepleit het nie. Hy het verduidelik dat hy “daarom onbewus was van die moontlikheid dat die inhoud daarvan vals kan wees.”

By navraag het ChatGPT selfs aan Schwartz – ‘n prokureur met 30 jaar ondervinding – gesê dat die halfdosyn sake wat dit in die regsvoorlegging aangehaal het, werklik gebeur het, het hy aangedring. Hy het verklaar dat hy “baie spyt is” dat hy sy geloof in die groot taalmodel gestel het, en hy het belowe om dit “nooit in die toekoms te doen nie” – ten minste nie “sonder absolute verifikasie van die egtheid daarvan nie.”

Leave a Reply

error: Content is protected !!