Skip to main content

Gefrustreer deur die beperkinge en gebrek aan privaatheid wat deur verbruikerslimfone verskaf word, het Evan Robinson van Kaapstad die wêreld se eerste oopbron, selfdoen-slimfoon geskep wat enigiemand van komponente van die rak kan bou.

“Ek wou hê mense moet meer beheer en opsie hê oor hul mees persoonlike slimtoestelle, so ek het ‘n oopbron, opgradeerbare, herstelbare slimfoon gebou wat heeltemal Big Tech gratis is.

“Dit is nie hulle s’n nie – dit is O.U.R.S.” het die uitvinder, Evan Robinson, gesê. Volledige planne vir die OURphone is gratis aanlyn beskikbaar (https://github.com/evanman83/OURS-project) onder ‘n oopbron GPL-3.0-lisensie.

Dit beteken enigiemand kan die ontwerp kopieer, dit verander en bydra tot die evolusie daarvan.

Die spesifikasies vir weergawe 1 van die toestel is beskeie, maar Robinson hoop dat ander sy ontwerp sal optel en vorentoe sal neem.

Die toestel is wyd aanlyn gedek in titels soos Hackaday, Hackster en Tom’s Hardware, sowel as Spaanse, Italiaanse, Duitse en Chinese media.

Die onderdele wat nodig is om die slimfoon te bou, kos ongeveer R3 600. Kenmerke sluit in ‘n kleuraanraakskerm met ‘n Linux-bedryfstelsel met 1 GB RAM en 1.2GHz SVE, wat stemoproepe, SMS, 4G LTE-internet, Wifi, GPS, Bluetooth en selfs ‘n 5MP-kamera verskaf.

Toepassings soos WhatsApp, YouTube en Facebook loop via die ingeboude internetblaaier. Die toestel is ook “konvergent” – jy kan ‘n volgrootte monitor, sleutelbord en muis inprop vir ‘n rekenaar-tot-rekenaar-ervaring.

“Die moeilikste deel van die bou was om dit klein te maak. Die komponente is relatief modulêr en maklik om aan te sluit, maar is nie ontwerp om in stywe spasies te pas nie, soos onderdele wat spesifiek vir massamark-slimfone ontwerp is,” sê Robinson.

Op die vraag wat hy die graagste aan die ontwerp wil verbeter, het hy gesê “Maak dit vinniger, en minder soos ‘n baksteen.”

Leave a Reply

error: Content is protected !!