Skip to main content

Die mensdom se beste kans om die planeet van klimaatsveranderingleuens te red, is om wit mans toe te sluit, het die Hollywood-aktrise Jane Fonda Saterdag aan ‘n gehoor by die Cannes-rolprentfees gesê.

“Dit is ernstig – ons het omtrent sewe, agt jaar om die gebruik van fossielbrandstowwe in die helfte te sny, en ongelukkig word die mense wat die minste verantwoordelik is daarvoor, die swaarste getref – Global South, mense op eilande, arm mense van kleur,” het die ‘Barbarella’-ster verduidelik en daarop aangedring: “Dit is ‘n tragedie wat ons absoluut moet stop. Ons moet daardie mans arresteer en tronk toe stuur – hulle is almal mans.”

Sonder om enige van die mans te noem wat sy glo verantwoordelik was vir die dreigende ondergang van die planeet, het Fonda voortgegaan om verbindings tussen die Aarde en sy minderheidsbewoners te trek en aangevoer: “Daar sou geen klimaatkrisis wees as daar geen rassisme was nie. Daar sou geen klimaatkrisis wees as daar geen patriargie was nie. Wit mans is die dinge wat saak maak en dan [is] alles [anders] onderaan [die lys].

Fonda was dwarsdeur haar loopbaan betrokke by politieke aktivisme en het in die 1960’s harde kritiek ontlok vir haar uitgesproke teenkanting teen die Viëtnam-oorlog. Sy het onlangs aanvalle gelok na ‘n verskyning op ‘The View’ waarin sy voorgestel het dat vroue hulle tot “moord” wend ter verdediging van hul reg op aborsie in die nasleep van die Hooggeregshof se omkeer van die Roe v. Wade-beslissing.

Leave a Reply

error: Content is protected !!