Skip to main content

Buckingham-paleis het glo ‘n versoek om die oorskot van prins Alemayehu, ‘n Ethiopiese koninklike wat as kind in die 19de eeu na die Verenigde Koninkryk gebring is te repatrieer, verwerp. Hy is in die katakombes van St. George’s Chapel by Windsor Castle begrawe.

Prins Alemayehu is na bewering op die ouderdom van sewe as ‘n weeskind ontvoer en na Engeland geneem nadat Britse soldate sy pa se keiserlike vesting geplunder en op koninklike skatte beslag gelê het ná die Slag van Maqdala in 1868. Hy is versorg deur koningin Victoria, wat vir sy opvoeding en sy begrafnis na sy dood op die ouderdom van 18 gesorg het.

In reaksie op die versoek het Buckingham-paleis gesê die verwydering van Alemayehu se oorskot kan die rusplekke van talle ander wat by St. George’s Chapel begrawe is, ontwrig.

“Dit is baie onwaarskynlik dat dit moontlik sal wees om die oorblyfsels op te grawe sonder om die rusplek van ‘n aansienlike aantal ander in die omgewing te versteur,” het die paleis gesê in ‘n verklaring wat deur die BBC aangehaal is.

Ethiopiërs het etlike dekades lank beywer vir die terugkeer van hul koninklike. In 2007 het Addis Abeba aan koningin Elizabeth II geskryf en gevra dat die prins se beendere na Ethiopië gerepatrieer word, maar die versoek is geweier.

Leave a Reply