Skip to main content

Duitsland se bruto binnelandse produk (BBP) het vir twee opeenvolgende kwartale gedaal, het syfers wat vandag deur die Federale Statistiese Kantoor (Destatis) vrygestel is, getoon, wat beteken dat die land ‘n resessie betree het.

Uitset in die eerste kwartaal het 0.3% gedaal vanaf die vorige drie maande, na ‘n afname van 0.5% tussen Oktober en Desember, het Destatis gesê en genoem dat sy aanvanklike skatting, wat verlede maand vrygestel is, stagnasie voorgestel het, of 0% groei.

Hoë inflasie het voortgeduur in wat Europa se grootste ekonomie is, wat Duitsers gedwing het om minder te bestee, het die statistiekkantoor verduidelik. In Januarie en Februarie vanjaar het die verbruikersprysindeks op 8,7% gestaan, wat effens gedaal het tot 7,2% in April, dui die amptelike data aan. Dit is steeds ver bo die sentrale bank se mediumtermyn-inflasieteiken van 2%.

Energie- en voedselpryse het veral bogemiddelde groei getoon sedert die begin van die konflik in die Oekraïne en het die hoofbydraers geword tot Duitsland se hoë inflasiekoers, verduidelik Destatis.

“Die onwilligheid van huishoudings om te koop was duidelik in ‘n verskeidenheid gebiede: huishoudings het minder bestee aan kos en drank, klere en skoene, en aan meubels in die eerste kwartaal van 2023 as in die vorige kwartaal,” lui die vrystelling.

Leave a Reply