Skip to main content

Soveel as 30 hawelose gesinne wat tans in ‘n Travelodge-hotel in ‘n Londense voorstad woon, sal aan die einde van die maand verwyder word om plek te maak vir betalende kliënte in die dorp vir popster Beyonce se ‘Renaissance’-wêreldtoer, het The Guardian gister berig.

Tans beset hulle 100 kamers – twee derdes van die hotel se ruimte – met soveel as vyf mense in ‘n kamer. Die gesinne wie se besprekings eindig tydens die Beyonce-toer se vyf-dag-periode by die nabygeleë Tottenham Hotspur-stadion, sal na “alternatiewe tydelike akkommodasie geskuif word”, aangesien die raad nie hul verblyf verleng het nie.

Travelodge het beklemtoon dat dit nie hul besluit was om die gesinne te verwyder nie, maar die raad s’n. ‘n Woordvoerder het aan The Guardian gesê die groep het tans “voldoende beskikbaarheid” by sy Enfield-ligging en nabygeleë hotelle vir die datums van die Beyonce-konserte, en bygevoeg dat “die raad welkom is om die kamers weer te bespreek”.

Meer as 1 630 gesinne in Engeland is in die laaste kwartaal van 2022 deur rade in hotelle en B&B’s gehuisves – die meeste sedert 2003. Die getalle verteenwoordig ook die grootste kwartaal-tot-kwartaal-toename, met ‘n 35% styging vanaf die derde kwartaal van 2022.

Die aantal gesinne wat in gebiedshotelle gehuisves word, het tussen 2021 en 2022 met 180% toegeneem en Enfield Council alleen huisves tans 200 gesinne in kommersiële hotelle.

Leave a Reply