Skip to main content

Koffieliefhebbers regoor die wêreld kan sukkel om ‘n begrotingsvriendelike koppie van hul gunstelingdrankie te vind, aangesien die lewenskostekrisis en minder voorraad pryse opgestoot het, het Bloomberg berig.

Volgens die agentskap het groothandelpryse verlede week die hoogste vlak in byna 12 jaar bereik. Die koste het selfs die hoogte ingeskiet vir robusta-mengsels, wat tipies goedkoper is omdat dit makliker is om in groot hoeveelhede te produseer. Robusta word dikwels gebruik in kitskoffie, espresso’s en gemaalde versnitte wat by supermarkte verkoop word as ‘n goedkoper alternatief vir kliënte.

Intussen is verwagtinge laag dat die aanbod van robusta binnekort sal herstel weens swak oeste in die wêreld se grootste produsente, Viëtnam en Brasilië. Daar is ook kommer dat Indonesië se uitset kan daal as gevolg van swaar reën.

“Daar was soveel van ‘n vraagverskuiwing weg van duurder koffie dat selfs die mark nie bevredig word deur hoër robusta-uitvoere nie,” sê Judith Ganes, wat ‘n New Yorkse konsultasiemaatskappy bestuur wat op kommoditeite soos koffie fokus.

Leave a Reply