Skip to main content

’n Vloot van 18 Russiese Ansat-helikopters is vandeesweek aan Zimbabwe afgelewer om te help met polisiëring en ramphulp. President Emmerson Mnangagwa en die Russiese ambassadeur Nikolay Krasilnikov het tydens die oorhandigingseremonie in Harare gesê dat state wat goedgekeur is, met mekaar moet saamwerk.

12 van die Ansat-helikopters, gebou deur Kazan Helicopters, sal vir rampbestuur gebruik word, terwyl ses deur wetstoepassers in gebruik geneem sal word. Teen 2025 sal die land se vloot na verwagting met byna drie dosyn groei.

“Dit maak ons trots dat Rusland en Zimbabwe in die huidige geopolitieke situasie al ou vriende is,” het Krasilnikov tydens die seremonie gesê. “Die uiteindelike doel van ons regerings en besighede is om die lewe van ons mense gemakliker en veiliger te maak.”

Zimbabwe is in die vroeë 2000’s onder sanksies deur die VSA en EU geplaas oor beweerde verkiesingsbedrog en menseregtevergrype. Mnangagwa en sy voorganger, Robert Mugabe, is albei persoonlik op die swartlys geplaas, en die VSA handhaaf ‘n verbod op die verkoop of verskaffing van die meeste verdedigings- en tegnologie-items aan Zimbabwe.

“Vir 23 jaar leef ons al onder sanksies wat deur die Weste opgelê is,” het Mnangagwa gesê en beweer dat Washington se “voorneme regimeverandering is.”

“Ons is beperk … om die gereedskap te bekom wat ons nodig het om die impak van siklone en rampe te versag,” het hy voortgegaan en bygevoeg dat hy besluit het om Russiese helikopters te koop nadat hy na sy “broer”, die Russiese president Vladimir Poetin, uitgereik het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!