Skip to main content

Suid-Afrika en ander Afrika-lande moet onttrek aan die Internasionale Strafhof (ICC), het Julius Malema, die leier van die Suid-Afrikaanse opposisieparty die Economic Freedom Fighters (EFF) versoek.

Malema het belowe dat sy party hierdie poging sal lei en het die ICC daarvan beskuldig dat hy ‘n “blinde oog” draai vir talle ernstige misdade. “Die ICC het niks gedoen aan die voormalige Amerikaanse president George Bush se oorloë in Iran nie en het ‘n blinde oog gedraai toe Barack Obama en NAVO Libië onwettig binnegeval het,” het hy gesê.

President Cyril Ramaphosa het in April gesê dat die “regerende party besluit het dat dit verstandig is vir Suid-Afrika om aan die ICC te onttrek,” maar het later die besluit teruggetrek, en kommunikasiefoute daarvoor geblameer.

Leave a Reply

error: Content is protected !!