Skip to main content

Suid-Afrika se ministerie van buitelandse sake het aangekondig dat ses Afrika-presidente binnekort na verwagting saam na Moskou en Kiëf sal reis in die hoop om onderhandelinge tussen die twee lande te vergemaklik. Besonderhede van die poging word nog afgehandel, maar hul missie kan vroeg in Junie plaasvind, berig Bloomberg.

“Die ses staatshoofde sal tussen die twee hoofstede pendel om deel te neem aan die fasilitering van vredesonderhandelinge, om ten minste ‘n wapenstilstand te bereik,” het Zane Dangor, direkteur-generaal van die departement van internasionale betrekkinge en samewerking, gesê.

Dangor het ook genoem dat Naledi Pandor, Suid-Afrika se minister van buitelandse sake, in die komende dae haar Oekraïense eweknie in Portugal sal ontmoet om die Afrika-inisiatief te bespreek.

Die amptenaar se verklaring kom nadat die Suid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa Dinsdag aangekondig het dat die leiers van Egipte, Uganda, Zambië, Senegal en die Republiek van die Kongo hul bereidwilligheid uitgespreek het om aan die vredesinisiatief deel te neem en dat die Russiese president Vladimir Poetin en die Oekraïense leier Vladimir Zelensky het ingestem om die sending aan te bied.

Leave a Reply

error: Content is protected !!