Skip to main content

Sanksies teen die uitvoer van Russiese diamante wat al langer as ‘n jaar deur die G7-lande gedebatteer word, kan edelsteenpryse wêreldwyd laat styg, het CNBC berig.

Tot dusver is die invoer van Russiese ongeslypte diamante deur die VSA verbied. Terselfdertyd voer Washington steeds edelstene in wat in Rusland gemyn is as dit wesenlik in ander lande verander is. Die VK, Kanada en Nieu-Seeland het die voorbeeld gevolg en soortgelyke maatreëls teen die Russiese mynreus Alrosa aangeneem.

Volgens data van die Observatory of Economic Complexity het Rusland – die wêreld se grootste produsent van ongeslypte diamante – sowat $4,7 miljard vir die uitvoer van edelgesteentes ge-in, wat dit die agtste grootste uitvoerder wêreldwyd maak.

Leave a Reply

error: Content is protected !!