Skip to main content

Elon Musk het gister sy Twitter-platform gebruik om George Soros aan te val en beweer dat die prominente finansierder van die Demokratiese Party “die mensdom haat” en hom met die strokiesprent-superskurk Magneto vergelyk.

In ‘n twiet wat meer as 20 miljoen keer gekyk is, het Musk sonder verduideliking geskryf dat “Soros herinner my aan Magneto” – die mutante strokiesprent-antiheld van die X-Men-reeks. Musk het uitgebrei oor sy standpunt oor Soros toe hy vir antwoorde gedruk is deur joernalis Brian Krassenstein, wat gesê het die Hongaars-Amerikaanse sakeman ‘n gereelde regse slaansak was omdat sommige mense beswaar maak teen sy “goeie bedoelings” omdat “hulle nie saamstem met sy politieke affiliasies nie”.

“Mense neem aan dit is goeie bedoelings,” het Musk vroeg gister op Twitter gereageer. “Dit is nie. Hy wil die weefsel van die beskawing erodeer. Soros haat die mensdom.”

Musk se aanval op Soros het gekom dae nadat dit in finansiële verslae aan die Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onthul is dat die miljardêr-belegger se Soros Fund Management-verskansingsfondsgroep al sy aandele in Musk se elektriese voertuigvervaardiger Tesla verkoop het aan die einde van Maart.

Die dokumentasie het getoon dat Soros se groep aan die einde van 2022 ongeveer 132 000 Tesla-aandele besit het, maar sy hele belang in die openingsmaande van 2023 gestort het nadat voorraad van Januarie tot Maart vanjaar met 68% gestyg het. Tesla-aandele het egter die afgelope maand met sowat 11% gedaal. Die Soros-gesteunde verskansingsfonds het ook ander aandele uit sy portefeulje verkoop, insluitend in Amazon en Alphabet.

In ‘n onlangse onderhoud het Soros wat hy genoem het “vergesogte” bewerings dat hy sy finansies gebruik as ‘n manier om in politieke sake in te meng, verwerp.

Leave a Reply

error: Content is protected !!