Skip to main content

Austin Russell, ‘n 28-jarige motortegnologie-miljardêr, sal ‘n meerderheidsbelang in Forbes Global Media Holdings koop van sy huidige eienaar, die Hong Kong-gebaseerde Integrated Whale Media Investments (IWM), het die Wall Street Journal en Reuters Vrydag berig.

Russell is die HUB van Luminar Technologies, ‘n tegnologiemaatskappy wat outonome bestuurstegnologie aan die motorbedryf verskaf en ‘n markkapitalisasie van $2,1 miljard het.

Volgens die verslae, wat verklarings van beide Russell en IWM aangehaal het, het Russell ingestem om ‘n 82%-belang in Forbes te bekom, insluitend die oorblywende aandele wat aan die Forbes-familie behoort. IWM sal ‘n minderheidsbelang behou. Steve Forbes, voorsitter en hoofredakteur van die sakewinkel, beplan glo om by die maatskappy aan te bly. Die transaksie word op sowat $800 miljoen beraam.

Die verslae sê dat Russell nie van plan is om aan Forbes se nuusdekking en daaglikse bedrywighede deel te neem nie, maar eerder daarop sal fokus om sy groei te bevorder en sy filantropiese belange binne die besigheid na te streef. Hy is glo ook van voorneme om ‘n nuwe raad vir Forbes saam te stel, wat tegnologie-, media- en kunsmatige intelligensie-kundiges sal insluit.

Forbes is ouer as 100 jaar. Russell is op ‘n tyd deur Forbes genoem in sy gewilde ’30 Onder 30’-lys wat suksesvolle sakemanne onder die ouderdom van 30 bevat.

Leave a Reply

error: Content is protected !!