Skip to main content

Voormalige Amerikaanse president Donald Trump het gesê dat Republikeine die federale regering moet toelaat om sy $31-triljoen-skuld in gebreke te laat as Demokrate nie instem tot “massiewe” bestedingsbesnoeiings nie, en die GOP aangemoedig om ‘n harder stand in te neem in onderhandelinge om die skuldplafon te verhoog.

Tydens ‘n geleentheid wat gisteraand deur CNN aangebied is, is Trump gevra hoe wetgewers die dreigende skuldkrisis moet aanspreek, aangesien die twee groot partye sukkel om ‘n ooreenkoms te bereik oor die federale leenlimiet, wat tans op $31.4 triljoen staan.

“Ek sê vir die Republikeine daar buite, kongreslede, senatore, as hulle jou nie massiewe afslag gee nie, sal jy moet ophou betaal,” het Trump gesê, en bygevoeg dat hy glo “die Demokrate sal absoluut ingee” voordat húlle toelaat dat dit gebeur.

Trump het voortgegaan om die regering aan te spreek omdat dit “geld soos dronk matrose spandeer” en amptenare aangemoedig om begrotings te verminder en die skuld te verminder, en gewaarsku dat “ons land deur dom mense vernietig word.”

Volgens die Kongres se begrotingskantoor oorskry federale besteding tans inkomste met sowat $1,4 triljoen.

Janet Yellen, die minister van finansies, het gewaarsku dat die regering moontlik nie in staat sal wees om sy rekeninge teen volgende maand te betaal nie, sou wetgewers versuim om ‘n ooreenkoms aan te gaan om die skuldperk te verhoog.

Leave a Reply

error: Content is protected !!