Skip to main content

Die Franse regering beplan om die toepassing van belastingbeheermaatreëls te verhoog en om strawwe vir belastingontduiking te verskerp, met ‘n nuwe fokus op die bekamping van reuse bedrog, volgens die Minister van Openbare Aksie en Rekeninge Gabriel Attal.

Die minister het genoem dat ‘inspeksies’ onder die land se grootste besighede teen die einde van die tweede presidensiële termyn van Emmanuel Macron in 2027 met 25% verhoog sal word.

Volgens Attal sal die pogings gefokus wees op die “hoë kant van die spektrum, op die grootste sondebokke, die mees komplekse, dié wat dikwels internasionale betrekkinge het.”

“Ons beplan om druk op die superrykes en die multinasionale ondernemings te plaas en sodoende die druk op die middelklasse en kleinsake-eienaars te verlig,” het hy gister aan France Inter radio gesê. “Daar is ‘n oorweldigende meerderheid van die Franse, wat werk en belasting betaal, wat die slagoffers van hierdie bedrog is.”

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!